چهارشنبه، 5 خرداد 1400

احکام وصیت | سوال سی و هشت

پرسش :

در شهرستان صومعه سرا انجمنی است به نام انجمن اسلامی شهید مطهری که‏‎ ‎‏عده ای از جوانان در آن عضویت داشته و فعالیت می نمایند. در داخل شهر قبرستانی‏‎ ‎‏است قدیمی با یک بقعۀ متبرک و مسجد که نماز جمعه هم در آن جا برگزار می گردد؛‏‎ ‎‏شهرداری دفن مردگان را در این قبرستان ممنوع اعلام کرده است؛ جوانی وصیت‏ ‏نموده بود که اگر شهید شوم مرا در این قبرستان دفن نمایید؛ اما پدر و مادر شهید‏‎ ‎‏می گویند که ما به فرزندمان گفتیم که اگر شهید شوی علی رغم وصیت نوشته شده، تو‏‎ ‎‏را در گورستان عمومی شهر که در خارج از شهر است دفن خواهیم نمود. پس از این‏‎ ‎‏گفت و شنود، جوان نه نوشته ای از خود به جای گذاشته و نه به کسی هم چیزی گفته‏‎ ‎‏است. یادآور می شود که چند نفر از اعضای انجمن اسلامی شهید مطهری فوق الذکر‏‎ ‎‏که شهید شده اند را در قبرستان داخل شهر که ممنوع اعلام شده است دفن نموده اند و‏‎ ‎‏نمی گذارند که دیگر شهدا را که عضو آن انجمن نیستند در آن جا دفن نمایند. پدر‏‎ ‎‏شهید، وصیت نامۀ او را عمل ننموده اند و شهید خود را در گورستان عمومی خارج از‏‎ ‎‏شهر دفن نموده اند. حال بفرمایید: آیا از نظر شرعی عدم اجرای وصیت نامه شهید‏‎ ‎‏مذکور اشکالی داشته یا خیر؟ راهنمایی فرمایید.‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، با فرض این که دفن در گورستان مورد وصیت ممنوع بوده‏‎ ‎‏اشکال ندارد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.