چهارشنبه، 5 خرداد 1400

احکام وصیت | سوال چهل

پرسش :

‏پدر بزرگم (پدر پدرم) حدود پانزده سال پیش فوت و قبل از فوت، وصیت نموده‏‎ ‎‏است که جسدش به امانت سپرده شود تا در موقع مناسب جهت تدفین، به کربلای‏‎ ‎‏معلاّ برده شود. تا کنون به علت عدم اجازۀ مقامات دولتی و مناسب نبودن اوضاع‏‎ ‎‏سیاسی و دیگر مشکلات، جسد میت به کربلا حمل نگردیده و در موطن خودش به‏‎ ‎‏امانت سپرده شده است.‏ ‏‏عاجزانه استدعا دارم فتوای آن بزرگوار در مورد دفن میت در موطن خودش و یا‏‎ ‎‏حمل جسد در زمان مناسب به کربلا شرف صدور یابد. ضمناً آیا امکان دارد که میت‏‎ ‎‏در موطنش به خاک سپرده شود و هزینۀ دفن وی در کربلا به یکی از سازمان های‏‎ ‎‏خیریه که آن بزرگوار تعیین می فرمایند داده شود؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، باید میت را دفن کنند و با فرض این که فعلاً نمی توانند به کربلا‏‎ ‎‏ببرند، در همان محل خودش دفن کنند.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.