چهارشنبه، 5 خرداد 1400

احکام وصیت | سوال پنجاه و هفت

پرسش :

‏‏چه می فرمایید در این مسأله که شخصی فوت نموده و وصیت می نماید که بعد از‏ ‏فوت، املاک و مجاری آن تحویل همسرش باشد و از درآمد آن بهره برداری نماید تا‏‎ ‎‏فوت نماید. حال با توجه به این که سنّ آن خانم کمتر از شصت سال نیست و آن‏‎ ‎‏مرحوم، یک پسر بزرگ و چند دختر داشته و خود بانوی نامبرده توانایی دخالت کردن‏‎ ‎‏در املاک را ندارد مگر این که ادار‏‏ۀ‏‏ آن به وسیل‏‏ۀ‏‏ چند کارگر انجام شود ـ چون احتمال‏‎ ‎‏می دهد دامادان قصد دارند در املاک و مجاری تصرف نموده و بعد از او حق پسر‏‎ ‎‏بزرگش را تضییع نمایند ـ آیا پسر بزرگ می تواند سهمی‏‏ۀ‏‏ ارث پدری خود را با نظر‏‎ ‎‏کارشناس محلی و روحانی محل، تصرف نماید و تا مادرش حیات دارد، درآمد آن‏‎ ‎‏ملک و مجاری را طبق وصیت به مادرش بدهد ـ که بعداً باعث اختلاف نباشد ـ یا باید‏‎ ‎‏در تصرف مادر بوده باشد؟

پاسخ :
‎‏بسمه تعالی، پسر سهم الارث خود را می تواند مطالبه نماید.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.