دوشنبه، 24 خرداد 1400

قیام اضطراری در نماز

پرسش :

در تکیه‌گاه برای قیام، آیا تفاوتی بین دیوار، انسان، عصا و ... وجود دارد؟ اگر این شکل از قیام اضطراری به حالتی باشد که به آن قیام اطلاق نشود، مثلاً پاها به گونه‌ای قرار گیرد و فاصله شود یا انحنای کمر برای مریض به حدی باشد که به شکل رکوع در آمده باشد و دیگر قیام محسوب نشود، وظیفه چیست؟

پاسخ :
در تکیه‌گاه فرقی بین موارد مختلف ذکر شده نیست بله اگر صدق قیام نکند وظیفه‌اش جلوس است ولی در بعضی از موارد، عرف، شکل و هیأتی را در افراد معذور، قیام می‌داند که همین وضعیت را در افراد عادی قیام نمی‌داند مثل این‌که انحنای کمر وی تا حد رکوع رسیده باشد.

منبع: zanjani.net