دوشنبه، 24 خرداد 1400

گفتن دو اذان و اختلاف نمازگزاران

پرسش :

با تصویب هیات امنای مسجد، برای این‌که عده‌ای از مردم به جماعت برسند دو اذان گفته می‌شود. یکی به عنوان اذان اعلام و دیگری به‌عنوان اذان نماز. این طرح هیات امنا باعث اختلاف شدید بین نماز‌گزاران و کم شدن تعداد آنان شده. آیا گفتن دو اذان که باعث اختلاف بین نمازگزاران و نیامدن به جماعت می‌شود، مورد پسند شارع مقدس می‌باشد؟

پاسخ :
هیأت محترم امنا و دست‌اندرکاران مسجد باید تدبیری بیاندیشند تا ضمن حفظ وقت فضیلت نماز، امکان رسیدن مؤمنین بیشتر به نماز فراهم آید. لذا در صورت فوق اگر گفتن اذان اضافی موجب از بین رفتن وقت فضیلت نماز گردد مناسب است ترک شود ولی اگر گفتن آن با حفظ وقت فضیلت امکان داشته باشد سایر نمازگزاران از این حکم تبعیت کنند تا تعداد بیشتری به جماعت رسیده و ثواب جماعت خودشان نیز چند برابر شود و اختلاف بین نماز‌گزاران از دام‌های شیطانی است که جداً باید از آن پرهیز کرد.

منبع: zanjani.net