دوشنبه، 24 خرداد 1400

کیفیت سجده معذور

پرسش :

نمازگزاری که از سجدۀ اختیاری معذور است، باید به چه کیفیتی سجدۀ نماز را بجا آورد؟

پاسخ :
کسی که نمی‌تواند پیشانی را به زمین برساند باید به قدری که می‌تواند خم شود و مهر یا چیز دیگری را که سجده بر آن صحیح است، روی جای بلندی بگذارد و پیشانی را بر آن قرار دهد، به طوری که بگویند سجده کرده است و اگر می‌تواند همۀ مواضع سجده را به طور معمول بر زمین بگذارد همین کار را انجام دهد و گرنه بنا بر احتیاط، اعضایی که می‌تواند، بر زمین بگذارد و اگر چیز بلندی نباشد، چنان‌چه به این مقدار، سجده صدق می‌کند باید مهر یا چیز دیگر را با دست بلند کرده بر آن سجده نماید و اگر به این شکل هم نمی‌تواند باید در دل نیّت سجده کرده و با سر اشاره کند.

​​​​​​​منبع: zanjani.net