يکشنبه، 14 اسفند 1401

نماز مستحبی چهار رکعتی

پرسش :

آیا نماز مستحبی که بیش از دو رکعت باشد، داریم؟

پاسخ :

بی‌تردید بر اساس تمام مسالک و مبانی، ما انسانها بدون تکلیف نیستیم بلکه مسلماً شریعت مقدس اسلام مجموعه‌ای از قوانین و دستورات را آورده است و انسان‌ها را ملزم نموده که به آنها عمل نمایند.

پس باید گفت اجمالاً ما انسانها تکلیفی داریم و به حکم عقل باید به دنبال شناسایی تفصیلی آن برویم

نماز چیست؟

معنا و مفهوم نماز

نـمـاز در لـغت به معناى پرستش, نیاز, سجود, بندگى و اطاعت, خم شـدن بـراى اظـهـار بـندگى و اطاعت و یکى از فرایض دین و عبادت مـخصوصى است که مسلمانان پنج بار در شبانه روز به جا مى آورند.

نـماز یعنى خدمت و بندگى, فرمان بردارى, سر فرود آوردن و تعظیم کردن به نشانه احترام.

نماز, داروى نسیان و وسیله ذکر خداوند است. نـمـاز, رابـطه معنوى مخلوق با خالق است. نماز یعنى دل کندن از مـادیـات و پـرواز دادن روح; یـعـنى پا را فراتر از دیدنى ها و شنیدنى ها نهادن.

مراجعه کنید به

پایگاه اطلاع رسانی و دفتر مرجع عالی قدر حضرت آیت‌الله العظمی شبیری زنجانی

خیر، البته خواندن برخی نمازها مانند نماز اعرابی یا آن‌چه در کتب معتبر ادعیه مانند مفاتیح و إقبال الأعمال ذکر شده، به نیت درک ثواب مانعی ندارد.

منبع:
بخش قرآن و عترت پرتال فرهنگی راسخون
و
zanjani.net

نظرات کاربران