پنجشنبه، 21 مرداد 1400

تعریف لعان

پرسش :

تعریف لعان چیست؟

پاسخ :
منظور از لعان این است که مردی همسر خود را متهم به زنا کند و شهود لازم را برای آن نداشته باشد در اینجا چهار مرتبه نزد حاکم شرع قسم یاد می کند که در گفتارش راستگوست و مرتبه پنجم می گوید لعنت خدا بر من اگر دروغ بگویم که در اینصورت حد قذف از او برداشته می شود و زن در این صورت مورد اتهام واقع می شود مگر در صورتی که چهار بار قسم یاد کند که شوهرش دروغ می گوید و در مرتبه پنجم می گوید غضب خدا بر من اگر دروغ بگویم که در این صورت زوجیت آنها از بین می رود و زن باید عده نگه دارد و حرام ابد می شوند.‌

منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)