چهارشنبه، 24 شهريور 1400

وکالت در خرید و فروش / سوال ده

پرسش :

اگر مالک منزل مسکونی یا مغازه، نتواند در زمان عقد قرارداد اجاره، در بنگاه حاضر شود، ولی به صاحب بنگاه وکالت دهد که قرارداد را منعقد و قطعی و وجه قرض ­الحسنه[1] را دریافت کند، اما مالک بعد از حاضر شدن در بنگاه بخواهد قرارداد را به‌هم بزند یا با قیمت بیشتری آن را قبول‌کند؛ آیا حق چنین کاری را دارد؟

پاسخ :
اگر وکیل کار مورد وکالت را انجام دهد، صحیح و نافذ است و مالک نمی‌تواند بعداً از این کار انصراف داده و یا وکیل را عزل‌کند.[2]

پی‌نوشت‌ها:
[1]. همان پول پیش و رهن عرفی.
[2]. اگر وکیل پیش از رسیدن خبر عزلش (خبری که اطمینان‌آور است) بخشی یا همه کاری را که وکالت آن را پذیرفته است، انجام دهد، کار او صحیح و نافذ است؛ چون عزل زمانی نافذ است که وکیل مطلع شود.

​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)