چهارشنبه، 24 شهريور 1400

املاک و موازین شرعی / غصب: سوال دو

پرسش :

قطعه زمینی را که افراد زیادی در طول چندین سال خرید و فروش کرده اند، خریده و خانه ای را در آنجا ساخته ام و در حال حاضر، شخصی ادعا می کند که آن زمین ملک اوست و سند آن هم به طور رسمی قبل از انقلاب اسلامی به نام او ثبت شده است و به همین دلیل او علیه من و تعدادی از همسایگانم به دادگاه شکایت کرده است؛ آیا تصرّفات من در این زمین با توجه به ادّعای او غصب محسوب می شود؟

پاسخ :
خرید زمین از ذوالیَد قبلی، طبق ظاهر شرع، محکوم به صحّت است و زمین، ملک خریدار است؛ در نتیجه، تا زمانی که فردی که مدّعی مالکیّت قبلی زمین است، مالکیّت شرعی خود را در دادگاه ثابت نکند، حق مزاحمت متصرّف و ذوالیَد فعلی را ندارد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)