پنجشنبه، 25 شهريور 1400

احکام اجاره / انواع اجاره: سوال یک

پرسش :

آیا اجاره به شرط تملیک[۱]، مشروعیت فقهی و حقوقی دارد؟

پاسخ :
شرعاً صحیح و بی اشکال است و از نظر حقوقی، مستأجر حق مطالبه ی تملیک عین مستأجره به خود را در پایان مدّت اجاره دارد و اجاره دهنده شرعاً و قانوناً مکلّف به عمل به چنین شرطی است.

پی نوشت:
[۱]. اجاره به شرط تملیک، واگذاری ملکی به صورت اجاره ماهانه، به مبلغ معیّنی تا مدّت مثلاً ده یا بیست سال یا کمتر یا بیشتر است، با شرط ضمنی تملیک آن به مستأجر در پایان مدّت اجاره به صورت رایگان، یا با دریافت مبلغ مختصری که در ضمنِ شرط، آن مبلغ را تعیین کنند؛ چنین معامله ای عقد اجاره به شرط تملیکِ عینِ مستأجره، در پایان مدت اجاره به مستأجر است.

​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)