پنجشنبه، 25 شهريور 1400

اشیاى گم شده با نشانه

پرسش :

اگر در سفر اربعین، مثلاً در موکب ها یا بین راه، شیئى را پیدا کردیم که نشانه اى دارد تا صاحبش را پیدا کنیم، تکلیف چیست؟

پاسخ :
اگر نشانه اى دارد که با آن صاحبش معلوم شود، ولى قیمت آن کمتر از یک درهم (دو و نیم گرم نقره، معادل حدود 5 هزار تومان) است، چنانچه صاحبش معلوم باشد نمى تواند بدون رضایت او بردارد و اگر صاحبش معلوم نباشد مى تواند بردارد وتملک کند. اما اگر قیمتش به اندازه یک درهم یا بیشتر است، باید براى یافتن صاحبش به مدت یک سال تلاش و کوشش کند، چنانچه در این بین، از یافتن صاحبش مأیوس شد مى تواند آن شىء و یا معادل مبلغ آن را به نیت صاحب اصلى به فقیرى صدقه دهد.

منبع: هم قدم با زائران اربعین (مطابق با فتاوای حضرت آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی دام ظله)، تهیه و تنظیم: محمد صادق مطهری فرد، انتشارات امام علی بن ابی طالب (علیه السلام)، قم، 1398 ش.