جمعه، 26 شهريور 1400

سازگاری شفاعت با عدل الهی

پرسش :

آیا «شفاعت» با «عدل الهی» سازگار است؟

پاسخ :
اگر سؤال شود آیا شفاعت با عدل الهی سازگار است یا نه؟

در پاسخ باید گفت:
«اوّلا» شفاعت بدون زمینه مناسب انجام نمى گیرد، هرکس لایق آن باشد، مشمول شفاعت مى شود و هرکس نباشد از آن بر کنار خواهد بود، بنابراین هیچ گونه تبعیضی انجام نمى گیرد.

«ثانیاً»: مجازات گنهکار عین عدالت است، اما پذیرش شفاعت نوعى تفضّل مى باشد، تفضّلى که از یک سو به خاطر زمینه هاى مناسب «شفاعت شونده» و از سوى دیگر به خاطر آبرو و احترام و اعمال صالح شفاعت کننده است.

منبع: پیام قرآن‏، آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازى دام ظله، تهیه و تنظیم: جمعى از فضلاء، دار الکتب الاسلامیة‏، تهران‏، ‏1386 شمسی‏، چاپ: نهم، ج 6، ص 533.