شنبه، 27 شهريور 1400

شفاعت در کلام قسطلانى

پرسش :

دیدگاه قسطلانى (از شارحان صحیح بخارى) در مورد شفاعت چیست؟

پاسخ :
قسطلانى در المواهب اللّدنّیّة مى گوید: سزاوار است که زائر آن حضرت ـ پیامبر(صلى الله علیه و آله) - زیاد دعا و تضرع کند و به او توسل جوید و از او استغاثه و طلب شفاعت نماید و هنگامیکه کسى طلب شفاعت از پیامبر کند شایستگى آن را دارد که خداوند پیغمبر را در حق او شفیع قرار دهد؛ او در ادامه مى گوید: استغاثه به معناى طلب و پناه خواهى است، پس پناه خواهنده از پناه خواسته شده طلب پناه مى کند تا پناه براى او فراهم آورد؛ فرقى نیست که با لفظ استغاثه یا با لفظ توسل یا لفظ شفاعت و یا با لفظ توجه و تجوّه ـ که هر دو به معناى علو و قدر و منزلت مى باشد ـ ، تعبیر کند.(1)

پی نوشت:
(1). الغدیر، ج 5، ص 141.

منبع: کتاب شفاعت، آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی، موسسه بوستان کتاب، چاپ اول، ص 96.