چهارشنبه، 31 شهريور 1400

معنای عبارت فاحشه در قرآن

پرسش :

واژه «فاحشه» که در قرآن آمده به چه معناست؟

پاسخ :
«فاحشه» از ماده فحش، در اصل به معنى هر کارى است که از حد اعتدال خارج شده باشد؛ بنابراین، این واژه شامل تمام منکرات و کارهاى بسیار زشت و قبیح مى شود، هر چند در قرآن مجید یا در محاورات روزمرّه، در بسیارى از موارد در خصوص انحرافات جنسى و آلودگى هاى ناموسى به کار مى رود، ولى این مانع از عمومیّت واژه فاحشه و فحشاء نیست.

منبع: اخلاق در قرآن‏، مکارم شیرازى، ناصر، تهیه و تنظیم: جمعى از فضلاء، مدرسة الامام على بن ابى طالب(علیه اسلام)، قم‏، 1377 ش،‏ چاپ اول‏، ج 3، ص 102.