چهارشنبه، 31 شهريور 1400

معنای واژه «کُفْو» در قرآن کریم

پرسش :

منظور از واژه «کُفْو» در قرآن کریم چیست؟

پاسخ :
«کُفْو» به معنى شباهت در قدر و مقام است، و «مکافات» نیز از همین معنى گرفته شده؛ چون به معنى مساوات و مقابله به مثل است. همچنین «اِکْفاءْ» به معناى وارونه کردن ظرف مى آید، گوئى ظاهر و باطن آن را یکى مى کنند. همچنین در «مقائیس اللّغه» آمده که این واژه دو معنی دارد: گاه به معنى مساوات میان دو چیز مى آید، و گاه به معنى تمایل و انحراف است؛ در حالى که «راغب» در «مفردات» هر دو را به یک معنی بازگردانده است.

منبع: پیام قرآن‏، مکارم شیرازى، ناصر، با همکاری جمعى از فضلاء، دار الکتب الاسلامیه‏، تهران‏، 1386 ش‏، چاپ نهم، ج 4، ص 14.