چهارشنبه، 31 شهريور 1400

معنای واژه «لِسان» در قرآن کریم

پرسش :

منظور از واژه «لِسان» در قرآن کریم چیست؟

پاسخ :
«لِسان» به معنى عضو مخصوص سخن گفتن (زبان) است و به معنى نیروى بیان نیز آمده و به عنوان کنایه در اشخاصى که گوینده جمعیتى هستند نیز اطلاق می شود. همچنین به لغات نیز «اَلْسِنه» (جمع لسان) مى گویند همان گونه که واژه زبان در فارسى نیز در این معانى به کار مى رود. این واژه هم به صورت مذکر و هم مؤنث استعمال مى شود ولى در قرآن مجید به صورت مذکر آمده است.

منبع: پیام قرآن، مکارم شیرازی، ناصر، انتشارات دارالکتب الاسلامیه، تهران، 1386 هـ ش، چاپ نهم، ج 2، ص 355.