چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

‎مقام طمأنينه چيست و آيا طمأنينه با ايمان فرق دارد؟

پاسخ :
ايمان درجاتي دارد كه برخي از آنها ممكن است با تزلزل همراه باشد. ولي مقام والاي ‏ايمان همان طمأنينه است و راه رسيدن به اين درجه والا هم گناه نكردن است. اگر ما ‏خود را با گناه مسموم نكنيم و در مسير خدا باشيم هيچ مشكلي پيش نمي‌آيد. اگر هم ‏يك آسيبي ديديم اين براي پخته شدن و امتحان ما است.‏
گندم ما دامي كه در انبار است قيمت ارزاني دارد، وقتي كه زير سنگ آسياب قرار گرفت ‏و فشار ديد و آرد شد قيمتش بيشتر مي‌شود. وقتي به تنور رفت و به نان تبديل شد ‏قيمت آن از قبل گران‌تر و غذاي آدم مي‌شود. همين فشار ديدن باعث كمال گندم است. ‏خداوند در قرآن كريم فرمود: ”وَ لَنَبْلُونّكُمْ بِشَيءٍ مِنَ الخَوفِ وَالجْوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الأمْوالِ ‏والأنْفُسِ وَالثّمَرات وَبَشّرِ الصّابِرينَ“(١) بنابراين طمأنينه آن مرحله والاي ايمان است.‏

سوره‎ ‎بقره، آيه ١٥٥.‏