چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا مي‌توان گفت كه مردم بايد در قبال فكر و انديشه وليّ فقيه تسليم باشند؟‎

پاسخ :
ـ نظر علمي غير معصوم، تحميل‌پذير بر ديگران نيست و جريان تقليد عملي مقلدان از مرجع خود، غير ‏از تحميل نظر علمي او بر صاحب نظر است. هر خردورزي، استقلالِ در استدلال و تفكر دارد.‏‎ ‎‏2ـ مقام عملي، تكليف‌پذير است؛ چه اينكه مبناي همه مردم خردورز اين است كه در رشته‌هاي تخصّصي، به ‏كارشناسان آن رشته مراجعه نمايند و برابر دستور آنان عمل كنند.‏‎ ‎‏3ـ فقيه جامع شرايط رهبري، اگر چه عادل است، ليكن معصوم نيست و لذا احتمال اشتباه علمي او، مانع از ‏تعبد صاحب نظران ديگر به نظر علمي وي است.‏‎ ‎‏‏‏

‏مأخذ: ( آیةالله جوادی آملی ، ولايت فقيه ، ص 496)‏