چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

طولاني ترين و كوتاه ترين خطبه و نامه و حكمت نهج البلاغه كدام است؟

پاسخ :
جواب اين سئوال بر اساس شرح نهج البلاغه حاج سيد علينقي (فيض الاسلام) مي باشد.
طولاني ترين خطبه نهج البلاغه، خطبه 234 مي باشد كه به خطبه قاصعه معروف بوده و درباره سپاس خداوند سبحان و نكوهش از شيطان مي باشد.
كوتاه ترين خطبه 9 مي باشد كه در آن حضرت علي عليه السلام طلحه و زبير و همراهانش در جنگ جمل را توبيخ و سرزنش مي نمايد.
طولاني ترين نامه نهج البلاغه، نامه 53 مي باشد كه در آن عهد و پيمان حضرت علي عليه السلام به مالك اشتر در دستور داد رسي و امور رعيت پروري و آداب مملكت داري و طريق لشكر كشي و پند و اندرز به.... مي باشد.
كوتاه ترين نامه نهج البلاغه، نامه 79 مي باشد كه در آن امام علي عليه السلام به سرداران و لشكرها را به پيروي از حق و داشته و از باطل و نادرستي ترسانده است.
طولاني ترين حكمت نهج البلاغه، حكمت 139 مي باشد كه خطاب به كميل و درباره علم و دانش و دانشمندان و ستوران ائمه عليه السلام است.
كوتاه ترين حكمت نهج البلاغه، حكمت 434 مي باشد.
معرفي منابع جهت مطالعه بيشتر:
1ـ حسن زاده، صادق، كليد و نهج البلاغه.
2ـ مصطفي اسوار، دانستنيهاي نهج البلاغه.