چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا در ايران پيروان فرقه قاديانيه وجود دارد يا خير؟

پاسخ :
آنگونه كه از بررسي منابع بر مي آيد مبلغيني از فرقه قاديانيه در ايران حضور داشته اند كه مرحوم ميرزا حسن نيكو در كتاب خود به نام فلسفه‌ نيكو[1] از آنها ياد مي كند و كتابهايي از آنها به زبان فارسي در دست است. از جمله كتاب شمشير برّان در ردّ بابيّت و بهائيت نوشته مولوي فاضل احمدي قادياني[2] كه در انتهاي كتاب مذكور به تبليغ از كتاب براهين احمديه نوشته ميرزا غلام احمد خان قادياني مي پردازد كه تبليغ ضمني و تلويحي فرقه‌ قادياني است. امّا هيچ مدرك معتبر و داراي اتقان علمي كه نشان دهد گروه يا جمعيتي از قاديانيه در ايران زندگي مي كنند به دست نيامد. مع هذا منكر وجود طرفداراني هر چند نادر و انگشت شمار از آنها در ايران نمي توان شد.

[1] . ميرزا حسن نيكو، فلسفة نيكو، تهران، 1343، ج2، ص 82.
[2] . احمدي، صدر الدين مولوي فاضل، شمشير برّان در ردّ بابيّه و بهائيه، تهران، چاپخانة‌ فردوسي، 1326.
( اندیشه قم )