چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

شنيده‌ام كه دعا و سوره‌هايي وجود دارد كه اگر هنگام بارداري خوانده شود تأثير مثبت بر روي كودك مي‌گذارد، اگر ممكن است آن‌ها را در اختيارم بگذاريد؟

پاسخ :
براي ايجاد زمينه تربيت صحيح و صالح بودن فرزند، بايد از لقمة حلال نطفة بچه منعقد شود. و آميزش با بسم الله صورت گيرد و در هنگام بارداري مادر بايد به شدت از گناهان پرهيز كند، پس از تولد نيز كودك را با وضو و بسم‌الله الرحمن الرحيم گفتن شير دهد. زيرا بخشي از شخصيت روحي و رواني، بچه در دوران حاملگي و بعد از آن شكل مي‌گيرد و پدر و مادر بايد در مراحل مختلف آن مراقبت‌هاي ويژه را رعايت كنند.
در روايات اسلامي، قرائت برخي از سوره‌هاي قرآن به زن باردار، توصيه شده كه براي خود و حملش،‌مؤثر است از جمله:
1 . سوره مبارك ذاريات، پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ مي‌فرمايد: اگر سوره ذاريات همراه زن حامله باشد يا بر او بخواند در آسان وضع حمل كردن مؤثراست.[1]
2 . سوره مبارك فجر؛ پيامبر گرامي ـ صلي الله عليه و آله ـ مي‌فرمايد: اگر زن حامله، اين سوره را بخواند، خداوند فرزند مباركي را به او عطا مي‌كند.[2]
3 . سوره حجرات، پيامبر گرامي ـ صلي الله عليه و آله ـ مي‌فرمايد: هر كس سوره حجرات را بخواند براي حفظ جنينش از خطرها و سقط مؤثر است.
4 . در برخي از نوشته‌ها و جزوه‌ها درباره سفارش به زنان باردار آمده كه تا چهار ماهگي 40 مرتبه سوره يس را بخوانيد و كندور بخوريد كه براي هوش مفيد است، مشهور است كه كندور در زياد شدن هوش كودك مؤثر است.
پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله ـ مي‌فرمايد: به زنان باردار خود كندور بخورانيد كه فرزند شما چون در شكم مادر با كندور تغذيه شود عقلش محكم مي‌شود و اگر پسر باشد شجاع مي‌شود.[3]
منابع براي مطالعه بيشتر:
1 . سيد محمد نجفي يزدي، اخلاق در خانواده و تربيت فرزند، قم،انتشارات دفتر تبليغات اسلامي، 1370 ش.
2 . محمدجواد طبسي، حقوق فرزندان در مكتب اهل بيت، قم،دفتر تبليغات اسلامي، 1373 ش/
حديث:
حضرت امام سجاد ـ عليه السلام ـ مي‌فرمايد:
يكي از خوشبختي‌هاي مرد اين است كه فرزنداني داشته باشد كه كمك كار و ياور او باشند.[4]

[1] . علامه مجلسي، بحارالانوار، بيروت، مؤسسة الوفاء، 1404 ق، ج 7، ص 25.
[2] . علامه بحراني، البرهان في تفسير القرآن، مؤسسه مطبوعاتي اسماعيليان،‌ج 4، ص 457.
[3] . ر.ك:محمد حكيمي، القرآن ثوابه و خواصه، بيروت، دارالبيان العربي، بي‌تا، ص 93 ـ 124.
[4] . ر.ك: محمد محمدي‌ ري‌شهري، ميزان الحكمه، ترجمه: حميدرضا شيخي، مؤسسه دارالحديث، چاپ دوم، 1379، ج 14، ص 7079.
( اندیشه قم )