چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

تضاد رفتاري مسئولين حكومت اسلامي و روحانيت با دستورات اسلام و عمل به آنها را كه الان يكي از عوامل دين گريزي مردم بالاخص نسل جوان است را چگونه مي توان پذيرفت؟

پاسخ :
در پاسخ بايد عرض كنيم انقلاب اسلامي با هدف احياي ارزش هاي اسلامي و حاكميت دين شكل گرفت و ويژگي بنيادي اين انقلاب نسبت به ساير انقلابها همين خصوصيت مكتبي و اسلامي بودن آن است از اين رو تمام نهادهاي انقلاب و مسئولين نظام بايد بر اساس موازين اسلامي عمل نمايند در اين ميان وظيفه روحانيت به عنوان پاسداران احكام اسلام و رهبران اصلي انقلاب اسلامي بسيار حساس تر و ظريف تر است بديهي است، كه رعايت نشدن دستورات ديني توسط مسئولين نظام و روحانيت تأثيرات منفي بر مردم خصوصاً نسل جوان خواهد گذاشت و اين واقعيتي است كه قابل انكار نيست اما در خصوص اين سوال توجه به سه نكته لازم است:
اولاً: اينكه ميان رفتار مسئولين نظام و روحانيت با دستورات اسلام تضاد وجود دارد امري پذيرفته شده نيست اينطور نيست كه آنچه مسئولين نظام و روحانيت انجام مي دهند در نقطة مقابل احكام اسلامي باشد و هيچ مطابقتي بين آنها نباشد اگر اختلافي هم هست اختلافات جزئي است نه در حدّ تضاد.
ثانياً: اختلافاتي كه هست در سطح مسئولان بلند پايه نظام و روحانيت برجسته نيست و اكثر قريب به اتفاق آنها افرادي شايسته و لايق هستند كه دستورات اسلام را رعايت مي نمايند مقام معظم رهبري فرمودند:«تذكراتي كه دربارة پرهيز از ثروت اندوزي و مراقبت مسئولان از خود و اطرافيانشان داده مي شود به اين معنا نيست كه جمع كثيري از مسئولان دچار اين مشكلات هستند بلكه هدف از اين تذكرات هوشياري و مراقبت بيشتر مسئولان است خوشبختانه مسئولان طراز اول نظام مراقب اين جهات هستند»[1]«بنده همة مسئولان درجة بالا را از نزديك مي شناسم و خلوص و دين و پايبندي را در اينها مشاهده مي كنم.»[2]
ثالثاً: هر چند اختلاف رفتاري مسئولين نظام با دستورات اسلام اثرات مخرّبي در اذهان مردم خصوصاً نسل جوان دارد اما آنچه تأثير بيشتري دارد تبليغات سوء و برخي بزرگ نمائي هاست كه توسط دشمنان داخلي و خارجي به منظور جدا نمودن مردم از مسئولان نظام و سلب اطمينان مردم خصوصاً نسل جوان انجام مي گيرد دشمنان انقلاب اسلامي با انواع حيله ها، تهمت ها، بزرگ نمائي ها و ... در صدد تضعيف پشتوانة نظام هستند.
علاوه بر اينها در نظام اسلامي مكانيزمي در نظر گرفته شده كه جلوي بسياري از انحرافات و كجروي ها را در مسئولان بلند پايه بگيرد و آن تكيه بر تقوا و عدالت به عنوان نظارت دروني در كنار نظارت هاي بيروني است كه اين از امتيازات نظام اسلامي است و بدين وسيله احتمال انحراف به كمترين ميزان خود كاهش پيدا مي كند و اگر با ديدة انصاف بنگريم شمار مسئولان صالح، مؤمن و متعهّد ايران با هيچ كشور ديگر قابل مقايسه نيست و اين به بركت نظام سياسي اسلام است البته ناگفته نماند آنچه كه بيان شد به معناي توجيه رفتارهاي انحرافي و برخلاف دستورات ديني برخي از مسئولان نظام نيست.
مقام معظم رهبري فرمودند:«اگر مردم احساس كنند كه بخشي از مسئولان نظام به مسابقه رفاه طلبي و جمع آوري ثروت مشغولند ايمان و اطمينان آنان به نظام كه پشتوانة اصلي حكومت محسوب مي شود ضربه مي بيند.»[3]
بنابراين اگر اصلاحات در روند انقلاب اسلامي امري ضروري و لازم است كه البته لازم است بايد يكي از محورهاي اصلي اصلاحات در جهت اصلاح اين امر و انتخاب مسئولين مؤمن و متعهّد قرار گيرد چرا كه انقلاب اسلامي ظرفيت لازم و توانائي تأمين سعادت دنيوي و اخروي مردم را دارا است به شرط اينكه مسئولان و مردم به وظايف خويش عمل كنند و مقام معظم رهبري فرمودند:«اگر يك حركت تاريخي همچون انقلاب اسلامي شعارهايش بر نيازهاي ذاتي انسان نظير عدالت خواهي، استقلال، آزادي واقعي، مبارزه با فقر و فساد و تبعيض و دفاع از مظلوم مبتني باشد به شرط آن كه مسئولان و مردم به وظايف خود عمل كنند هيچگاه پير نخواهد شد و همواره جوان و پويا و پر نشاط خواهد بود.»[4]
پايان سخن اينكه در ميان روحانيون نيز اگر خلاف هايي ديده مي شود نبايد آنها را به همه نسبت داد چنانكه كم و بيش رفتارهاي خلاف اسلام از تك تك انسانهاي غير معصوم سر مي زند اما بدنه و جوهرة روحانيت اگر بسياري از جوسازي ها نباشد از سلامت بالايي برخوردار است و صد البته بايد در جهت رفع و دفع آن موارد اندك كوشيد.
[1] . روزنامه رسالت، 21/8/ 81 .
[2] . اصلاحات در كلام رهبري، قم، دفتر پژوهش هاي فرهنگي، 1380، ص 37.
[3] . روزنامة رسالت، 21/8/81 .
[4] . جمهوي اسلامي، 19/ 5/81 .