چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

نماز جمعه واجب است یا مستحب و به جای نماز ظهر محسو.ب می شود یا خیر؟

پاسخ :
همه ی مراجع (به جز تبریزی، صافی و مکارم): در زمان غیبت ولی عصر (عج)، نماز جمعه واجب تخییری است و بهتر است انسان در این نماز شرکت کند. برای کسی که آن را به جا می آورد، کفایت از نماز ظهر می کند؛ (ولی احتیاط آن است که هر دو را بخواند).
صافی: شرکت در اقامه نماز جمعه، بسیار خوب است؛ ولی کسی که نماز جمعه را به جا می آورد، بنابر احتیاط واجب باید نماز ظهر را بخواند و به نماز جمعه اکتفا نکند.
تبریزی: اگر نماز جمعه با شرایطش اقامه شود، شرکت در آن احتیاط واجب است و برای کسی که آن را به جا آورد، کفایت از نماز ظهر می کند.
مکارم: در زمان غییت ولی عصر (عج)، نملز جمعه واجب تخییری است و برای کسی که آن را به جا می آورد، کفایت از نماز ظهر می کند؛ ولی به هنگام تشکیل حکومت اسلامی، احتیاط در خواندن نماز جمعه است.