چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آیا در دوران عقد- که دختر در خانه پدر و مادر زندگی می کند- برای بیرون رفتن از خانه اجازه شوهر لازم است؟

پاسخ :
امام، بهجت، صافی، فاضل، مکارم و نوری: آری، در این فرض برای خروج از منزل پدر، اجازه ی شوهر لازم است.
فاضل: در این فرض بنابر احتیاط واجب، برای خروج از منزل پدر، اجازه ی شوهر لازم است.
تبریزی و وحید: خیر، در این فرض اجازه ی شوهر، لازم نیست.
سیستانی: اگر در شهری که زندگی می کنند، متعارف این است که دختر در این مدت از شوهر اجازه نمی گیرد؛ در این صورت برای بیرون رفتن اجازه ی او لازم نیست و در غیر این صورت، باید اجازه بگیرد.
تبصره- اگر زن در ضمن عقد، شرط کرده باشد که در این مدت، بدون اجازه او بیرون رود و یا عقد بر توافق قبلی واقع شده باشد؛ در این صورت به فتوای همه مراجع، این شرط نافذ است و دیگر اجازه ی شوهر لازم نیست.