چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

منظور از لباس شهرت چه نوع لباسی است؟

پاسخ :
همه ی مراجع (به جز سیستانی و مکارم): لباس شهرت، لباسی است که پوشیدن آن برای شخص- به جهت جنس پارچه، رنگ، کیفیت دوخت و یا مندس بودنش- معمول نبوده و خلاف شأن او به حساب آید؛ به طوری که اگر آن را در برابر مردم بپوشد، توجه آنان را به خود جلب کرده و از انگشت نما می شود.
مکارم: لباس شهرت، لباسی است که جنبه ی ریا کاری دارد و شخص می خواهد به وسیله ی آن، مثلاً به زهد و ترک دنیا مشهور شود؛ خواه از جهت پارچه یا رنگ آن باشد و یا دوخت آن. اما اگر واقعاً قصدش ساده پوشیدن است و جنبه ریا کاری ندارد؛ نه تنها جایز بلکه عملی شایسته است.
سیستانی: منظور لباسی است که مؤمن را به صورتی زشت و نامناسب درآورد.