چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

حکم پوشیدن لباس شهرت را بیان کنید؟

پاسخ :
امام، خامنه ای، فاضل و نوری: پوشیدن لباسی که موجب شهرت و انگشت نمایی شود، بنابر احتیاط واجب حرام است.
بهجت، صافی و وحید: پوشیدن لباسی که موجب شهرت و انگشت نمایی شود، حرام است.
تبریزی و سیستانی: پوشیدن آن حرام نیست؛ مگر آن که موجب هتک حرمت و خواری شخص شود.
مکارم: پویدن لباسی که جنبه ریا کاری دارد و شخص می خواهد به وسیله ی آن، مثلاً به زهد و ترک دنیا مشهور شود، بنابر احتیاط واجب حرام است؛ خواه از جهت پارچه یا رنگ آ« باشد و یا دوخت آن. اما اگر واقعاً او ساده پوشیدن است و جنبه ریا کاری ندارد؛ نه تنها جایز، بلکه عملی شایسته است.
تبصره- پوشیدن هر لباسی که موجب هتک حرمت و خواری شخص شود، به فتوای همه ی مراجع حرام است.