چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

ساختن مجسمه ی انسان یا حیوان، به صورت نیم تنه و یا برجسته روی دیوار چه حکمی دارد؟

پاسخ :
امام، بهجت، سیستانی، فاضل، مکارم و وحید: تفاوتی بین مجسمه کامل و ناقص نیست و هر دو اشکال دارد.
تبریزی، خامنه ای و صافی: ساختن مجسمه آنها به صورت ناقص، اشکال ندارد.
نوری: ساختن مجسمه در صورتی که برای هدف عقلایی باشد و اسراف محسوب نشود، جایز است و در این امر، تفاوتی بین مجسمه ی کامل و ناقص نیست.