چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دست گردان چيست؟

پاسخ :
«دست گردان» آن است كه كسى به اموالش خمس تعلق گرفته و نمى‏تواند فوراً كل آن را پرداخت كند يا اينكه با پرداخت آن در عسر و حرج قرار مى‏گيرد، در اين صورت خمس آن را به مجتهد جامع شرايط يا نماينده‏اش مى‏دهد، سپس همان را از او قرض مى‏كند تا به تدريج در آينده بپردازد.(1)
پى‏نوشت‏
(1) تبريزى، استفتاءات، س 882 فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 902 صافى، جامع الاحكام، ج 1، س 773 و 774 خامنه‏اى، اجوبة، س 924.