چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در باره زندگي و شخصيت آية اللّه العظمى اراكى قدس سره الشريف توضيح دهيد؟

پاسخ :
آية اللّه العظمى اراكى قدس سره
او در سال 1312 ه ق در اراك ديده به جهان گشود، پدرش حجة الاسلام حاج احمد آقا از علماى مشهور آن سامان بود مادرش نيز از نوادگان امامزاده سيد حسن واقف است، وى پس از يادگيرى خواندن و نوشتن در نوجوانى وارد حوزه علميه اراك شد- دروس سطح حوزه را نزد آية اللّه العظمى سيد محمد تقى خوانسارى به خوبى پشت سر گذراند و سالها در درس آية اللّه العظمى شيخ عبدالكريم حائرى يزدى شركت كرد و از دانش و تقواى آن مرجع بزرگ بهره‏ها برد و به دنبال هجرت آية اللّه العظمى حائرى يزدى به قم وارد حوزه علميه قم شد، آية اللّه اراكى در اين سالها با امام خمينى آشنا شد و علاقه خاصى به امام داشت و هماره از فعاليتهاى سياسى ايشان عليه رژيم پهلوى پشتيبانى مى‏نمود- عكاسى هما عكسى از امام در خيابان ارم زده بود، آية اللّه اراكى كه از فيضيه برمى‏گشتند وقتى نگاهشان به آن عكس افتاد فرموده بودند قسم مى‏خورم كه صاحب اين عكس اگر در كربلا مى‏بود در ركاب امام حسين‏عليه السلام به شهادت مى‏رسيد، آية اللّه اراكى در طول بيش از 35 سال تدريس در حوزه علميه قم پيچيده‏ترين مباحث علمى را با گفتارى شيوا و بيانى رسا مطرح مى‏كرد و بيش از 12 اثر فقهى و اصولى از وى به يادگار مانده كه تقريرات فقه و اصول مرحوم مؤسس حوزه علمية از آن جمله است.
يكى از باصفا و پر معنويت‏ترين نمازهاى جماعت نماز جماعت ايشان در مدرسه فيضيه بود كه تا سالهاى آخر عمر با بركت آن مرد الهى ادامه داشت-
مايه دل گرمى و قوّت روحيه طلاب علوم دينى و فضلاء و علما حوزه علميه بود و نصايح واندرزهاى اخلاقى او هميشه جان تازه‏اى به كالبد محصلين علوم دينى مى‏بخشيد، در اخلاص و صفاى باطن كم نظير بود- واقعاً مجسمه تقوا و بندگى خدا بود و با وجودى كه هيچ قدمى براى شهرت خويش برنداشت در دل آحاد مسلمين و شيعيان و علما جاى داشت تا اينكه روح بلند آن فقيه وارسته در سال 1373 ه ش به ملكوت پيوست و دار فانى را وداع گفت و پيكرش با تشييع با شكوه مردم قم در حرم حضرت معصومه‏صلى الله عليه وآله وسلم به خاك سپرده شد، رضوان و رحمت خدا بر او باد
پرسمان