چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در باره زندگي و شخصيت آية اللّه سيد احمد خوانسارى رحمت الله علیه توضيح دهيد؟

پاسخ :
آيةاللّه‏سيد احمد خوانسارى
او در سال 1309 ه ق در شهر خوانسار متولد گرديد و در سه سالگى پدر بزرگوار خود سيد يوسف را از دست داد و تحت سرپرستى برادر گرانقدرش سيد محمّدحسن قرار گرفت- تا پايان دوره سطح را در خوانسار گذراند و سپس به حوزه علميه اصفهان مهاجرت نمود و با گذشت چهار سال به حوزه پر بركت نجف اشرف رفت و شش سال را نيز در آنجا به تحصيل علوم دينى پرداخت و از شاگردان پارساى آخوند خراسانى و سيد محمدكاظم يزدى و مرحوم نائينى و آقا ضياءالدين عراقى محسوب مى‏گشت
آية اللّه شهيد مطهرى و امام موسى صدر نيز از شاگردان آية اللّه سيد احمد خوانسارى محسوب مى‏شدند از تأليفات مهم وى مى‏توان به جامع المدارك در شرح كتاب مختصر النافع محقق حلى در 6 جلد نام برد
سيد احمد خوانسارى در زهد و ساده زيستى زبان زد همه كسانى بود كه او را مى‏شناختند- با وجودى كه مبالغ فراوانى از مخارج حوزه‏هاى علمية را به عهده داشت ولى تا آخر عمر در منزل استيجارى زندگى كرد
هميشه در مجلس دو زانو مى‏نشست و از تكيه زدن خوددارى مى‏نمود تا ادب و تواضع را در محضر حضار به نحو تمام رعايت كرده باشد
از كرامات او اين بود كه وقتى نياز به عمل جراحى پيدا كرد- اجازه نداد او را بيهوش كنند و سوره‏اى در قرآن را شروع كرد تا سوره‏اش تمام شد عمل جراحى نيز پايان يافت بدون آنكه نشانه‏اى از احساس درد در سيماى ملكوتى‏اش نمايان شود
آية اللّه العظمى حائرى درباره‏اش مى‏گفت «اجتهاد را به هر معنى تفسير كنيم آيةاللّه- خوانسارى مجتهد بود و عدالت را به هر گونه معنى كنيم او عادل بود»
آية اللّه بروجردى او را به تهران فرستاد تا در مسجد سيد عزيز اللّه اقامه جماعت نمايد و به تبيين معارف دين بپردازد
او مسجد سيد عزيز اللّه را به پايگاه مبارزه عليه طاغوت تبديل كرد و اطلاعيه‏هاى متعددى در امر به معروف و نهى از منكر دولت طاغوت صادر نمود
سرانجام اين ستاره تابناك در 96 سالگى بعد از طى عمرى پر بركت غروب نمود و در مسجد بالاسر حرم حضرت معصومه‏عليها السلام به خاك سپرده شد
پرسمان