چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

جهت آشنايى با تفسير و مطالب قرآنى منابع و كتاب معرفى كنيد.

پاسخ :

1. معرفى برخى تفاسير شيعه
1. ترجمه تفسير الميزان، محمد حسين طباطبايى، ترجمه سيد محمد باقر موسوى همدانى، قم، جامعه مدرسين حوزه علميه، 1365.
2. تفسير نمونه، ناصر مكارم شيرازى و همكاران، تهران، دارالكتب الاسلامية.
3. تفسير تسنيم، عبدالله جوادى آملى، قم، نشر اسراء.
4. تفسير كاشف، محمد باقر حجتى و عبدالكريم بى‏آزار شيرازى، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامى، 1364.
5. نسيم حيات، ابوالفضل بهرامپور، هجرت، قم، 1378.
6. تفسير نور، محسن قرائتى، در راه حق، قم، 1376.
7. مخزن العرفان فى تفسيرالقرآن، نصرت امين (بانوى اصفهانى)، تهران، نهضت زنان مسلمان، 1403 ق.
8. ترجمه مجمع البيان فى تفسير القرآن، الطبرسى، مترجم: على كرمى، تهران، وزارت ارشاد اسلامى، 1380.
9. تفسير راهنما، هاشمى رفسنجانى و جمعى از محققان مركز فرهنگ و معارف قرآن، قم، دفتر تبليغات اسلامى.
10. اطيب البيان فى تفسير القرآن، عبدالحسين طيب، بنياد فرهنگ اسلامى، تهران، 1393 ق.
2. معرفى برخى تفاسير اهل سنت
1. ترجمه تفسير طبرى، ابو جعفر محمد بن جرير طبرى آملى، مترجم: حبيب يغمايى، توس.
2. ترجمه فى ظلال القرآن، سيد قطب، مترجم: مصطفى خرم دل، احسان، تهران، 1378.
3. تفسير كبير مفاتيح الغيب، امام فخر رازى، ترجمه على اصغر حلبى، اساطير، بى جا، 1371.
3. قرآن و دانش بشرى(1)
1. پيشگويى‏هاى علمى قرآن، مصطفى زمانى، انتشارات پيام اسلام.
2. رابطه علم و دين، عباسعلى سرفرازى، دفتر نشر فرهنگ اسلامى.
3. قرآن و علوم طبيعت، دكتر مهدى گلشنى، نشر مطهر، تهران.
4. مقايسه‏اى ميان تورات، انجيل، قرآن و علم، دكتر موريس بوكاى، ترجمه دبير، دفتر نشر فرهنگ اسلامى، تهران.
5. پژوهشى در اعجاز علمى قرآن، دكتر محمدعلى رضايى اصفهانى، انتشارات مبين.
6. قرآن و طبيعت) 6 جلد)، دكتر عبدالكريم بى‏آزار شيرازى، انتشارات بعثت.
7. خدا و اختراعات از ديدگاه علم و قرآن، دكتر عبدالكريم بى‏آزار شيرازى، دفتر نشر فرهنگ اسلامى.
8. گذشته و آينده جهان، دكتر عبدالكريم بى‏آزار شيرازى، انتشارات طباطبايى قم.
9. تفسير علمى قرآن، دكتر على رفيعى محمدى.
10. داروينيسم يا تكامل انواع، جعفر سبحانى، انتشارات توحيد.
11. كهكشان‏ها در قرآن، لطفى سليمى، انتشارات انصارى.
12. نگاهى به دنياى حيوانات در قرآن كريم، جليل ابوالحب، ترجمه تقى متقى، دفتر تبليغات اسلامى قم.
13. گياهان در قرآن، دكتر محمد اقتدار حسين فارقى، ترجمه احمد نمايى، بنياد پژوهش‏هاى آستان قدس رضوى.
14. اسلام و طب جديد با معجزات علمى قرآن، عبدالعزيز اسماعيل پاشا، ترجمه سيد غلامرضا سعيدى، انتشارات برهان.
15. اسلام و بهداشت روانى، نويسندگان متعدد، دفتر نشر معارف.
16. استعانت از قرآن كريم در شفاى جسمانى، عليرضا نيكبخت نصرآبادى، مؤسسه فرهنگى نشر قبله.
17. موسيقى در تاريخ و قرآن، على اسماعيل پور، انتشارات ناس.
18. قرآن و مديريت و علوم سياسى، مهندس عباس زاده و همكاران، بنياد پژوهش‏هاى قرآنى حوزه و دانشگاه.
19. مديريت از منظر كتاب و سنت، سيد صمصام قوامى، دبيرخانه مجلس خبرگان.
20. اصول مديريت اسلامى و الگوهاى آن، دكتر ولى‏اللَّه نقى‏پور، مركز انتشارات مديريت دولتى.
4. كتاب‏هايى پيرامون قرآن به زبان انگليسى
1. پيام قرآن، حسين لاهور، بنياد كتاب اسلامى، 1974 م.
2. قرآن مجيد، پالمر، ادوارد هنرى، آكسفورد، 1880 م.
3. قرآن محمد، راس الكساندر، لندن، 1648 م.
4. قرآن، ساوارى، كلرداتين، پاريس، ناپن و پسرش، 1783 م.
5. قرآن، هادى و فرقان، مردوس، ژوزف شارل وكتور، پاريس، اوژه فاسكل، 1926 م.
5. معرفى برخى منابع براى كتابشناسى قرآن
1. كتابشناسى كتب علوم قرآنى، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى، 1375.
2. شناخت نامه تفاسير، محمدعلى ايازى، كتاب مبين، رشت، 1378.
3. كتابشناسى جهانى ترجمه‏ها و تفسيرهاى چاپى قرآن مجيد، عصمت بينازق و خالد اردن، ترجمه محمد آصف فكرت، آستان قدس رضوى، 1373.
4. كتابشناسى علوم و معارف قرآنى، مبين، رشت، 1380.
5. كتابشناسى اعجاز قرآن، محمد على رضايى كرمانى، دفتر انتشارات اسلامى، قم، 1380.
6. كتابشناسى مطالعات قرآنى به زبان‏هاى اروپايى، مرتضى كريمى نيا، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامى.
7. فهرست كتاب‏هاى علوم و معارف قرآنى چاپ شده به زبان‏هاى لاتين، مبين، رشت، 1380.
8. كتابخانه بزرگ قرآن كريم، محمد حسن بكائى، مركز فرهنگى نشر قبله، تهران، 4731.
پى‏نوشت‏
(1) كتابشناسى اين بخش با همكارى انجمن قرآن و علم تهيه شده است كه از تلاش آن عزيزان تقدير و تشكر مى‏كنيم.

نظرات کاربران