چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

اگر دعوت پيامبر جهان شمول بوده است پس چرا قرآن به زبان عربى نازل شده است؟

پاسخ :

عربى بودن قرآن منافاتى با جهان شمول بودن دعوت اسلام ندارد، زيرا
اولا؛ بهرحال قرآن بايد به زبانى قابل فهم براى انسان نازل مى شد، عربى، فارسى، انگليسى، تركى و.
روشن است امكان جمع همه اين زبان ها در كتابى واحد يا درسوره اى واحد يا آيه اى واحد وجود ندارد. امروزه بيش از ده ها ميليون زبان دردنيا وجود دارد و به گفته زبان شناسان ده ها زبان جديد پديد خواهد آمد از اين روممكن نيست كه كتابى آسمانى با همه اين زبان ها بر بشر نازل شود.
ثانيا زبان ابزار مفاهمه و ابزار مقاصد و اهداف است و فرقى نمى كند كه مفاهمه با چه زبانى و علائمى صورت گيرد. البته زبانى كه قابليت انعطاف و كارآيى بيشترى دارد، مثل زبان عربى، مناسب تر و بهتر است. خصوصا با توجه به آغاز دعوت از شبه جزيره عربستان كه مردمان عرب زبان دارد.
ثالثا، ادله عقلى و تاريخى بى شمارى گواهى جهان شمول بودن دعوت اسلام است.
رابعا غير مسلمانان بسيارى مانند سلمان فارسى، بلال حبشى، صهيب رومى به اسلام گرويدند پيامبر (ص) به سران مصر، يونان، حبشه و روم نامه نوشتند و آنان را به اسلام دعوت فرمودند.
خامسا دعوت اسلام يك دعوت تدريجى و داراى مراحل و مراتب بود.
تفسير الميزان ج 17 ص 359، طباطبائى- سيد محمد حسين