چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

نمونه‌اى از روايات اهل‌بيت (ع) درباره غيبت حضرت مهدى (عج) را بيان كنيد.

پاسخ :
1- عبدالعظيم حسنى علیه السلام از حضرت امام محمد تقى علیه السلام از پدرانش از امام على علیه السلام نقل كرده كه حضرت فرمودند:
«قائم ما غيبتى دراز مدت دارد گويا شيعيان را مى‌بينيم كه در زمان غيبت او همانند حيوان گرسنه اى كه دنبال چراگاه مى‌گردد، در جستجوى اويند ولى او را نمى‌يابند. آگاه باشيد كه هر كس از ايشان كه بر دينش ثابت بماند و در اثر طول غيبت امامش، دچار قساوت قلب نگردد در روز قيامت با من و در درجه من خواهد بود. سپس فرمودند: هنگامى كه قائم ما قيام كند، بيعتى از هيچ كس بر گردن او نخواهد بود (و هيچ حاكم ستمگرى تسلطى بر او نخواهد داشت) و بدين منظور مخفيانه متولد مى‌شود و از چشم مردم غايب مى‌گردد.»(1)

2- از حضرت امام سجاد علیه السلام روايت شده كه فرمودند:
«قائم ما دو غيبت دارد كه يكى طولانى‌تر از ديگرى است و تنها كسانى كه يقين قوى و معرفت صحيح داشته باشند، بر امامت او ثابت مى‌مانند.»(2)

پى‌‏نوشت‏‌ها:
1. منتخب الاثر، ص 552
2. منتخب الاثر، ص 152