چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

چگونه حضرت مهدی (عج) و اصحابشان از امدادهای غيبی برخوردار می‌شوند؟

پاسخ :
از روايات استفاده می‌شود در عصر ظهور که حاکميت حق و عدل و نابودی شرک و کفر در آن رقم می‌خورد، مناديان راستی از الطاف و امدادهای خاص خداوند برخوردار هستند.

* آنان از لحاظ جسمی قوی بنيه هستند
ريان پسر صلت می‌گويد: به امام رضا (ع) عرض کردم: آيا شما صاحب اين امر هستيد؟ حضرت فرمود: من امام و صاحب امر هستم، ولي نه آن صاحب امري که زمين را از عدل و داد پر مي کند آن گاه که از ظلم و ستم پر شده باشد، چگونه می‌توانم صاحب آن امر باشم در حالي که ناتواني جسمي مرا می‌بيني؟ قائم کسي است که وقتي ظهور کند در سن پيران است ولي به نظر جوان می‌آيد، اندامي قوي و تنومند دارد به طوري که اگر دست را به سوي بزرگ‌ترين درخت دراز کند آن را از ريشه بيرون می‌آرود.(بحار الانوار، ج52، ص322).
در وصف ياران امام مهدی(ع) از امام سجاد(ع) نقل شده است: آن گاه که قائم ما قيام کند، خداوند سستي و ضعف را از شيعيان ما دور می‌کند و دلهايشان را چون پاره‌هاي آهن محکم و استوار می‌نمايد و به هر کدام از آنان قدرت چهل مرد می‌بخشد و آنان فرمانروايان و بزرگان زمين می‌شوند(بحار الانوار، ج52، ص317). و امام صادق(ع) فرمود: به هنگام فرا رسيدن امر ما(حکومت امام مهدي(ع)) خداوند ترس را از دل شيعيان ما برمی‌دارد و در دل دشمنان ما جاي مي‌دهد، در آن هنگام هر يک از شيعيان ما از نيزه برنده‌تر و از شير شجاع‌تر مي شوند.(بحار الانوار، ج52، ص326).

* لشکر رعب
امام صادق(ع) نقل شده است: قائم ما اهل بيت با ترس و رعب ياري مي‌شود.(مستدرک الوسايل، ج12، ص335).

* یاری فرشتگان
امام علي(ع) مي فرمايد: خداوند، حضرت مهدی(ع) را با فرشتگان، جن و شيعيان مخلص ياری مي‌کند(ارشاد القلوب، ص286).
ابان بن تغلب از امام صادق(ع) نقل مي‌کند: آن گاه که او پرچم پيامبر را به اهتزاز درآورد، سيزده هزار و سيزده فرشته به زير پرچمش گرد می‌آيند که با نوح پيامبر در کشتي، با ابراهيم خليل در آتش، و با عيسي هنگام عروج به آسمان همراه بودند. همچنين چهار هزار فرشته به ياري حضرت مي شتابند. آن فرشتگاني هستند که بر سرزمين کربلا فرود آمده بودند تا در رکاب امام حسين(ع) بجنگند ولي اذن اين کار را نيافتند و به آسمان رفتند و چون با اذن جهاد بازگشتند امام حسين(ع) را شهيد يافتند و در اندوه از دست دادن اين فيض بزرگ، همواره ناراحت و اندوهگين هستند و تا روز رستاخيز، گرداگرد ضريح امام حسين(ع) مي چرخند و اشک مي ريزند. (کامل الزيارات، ص120).
و نيز از امام باقر(ع) نقل شده است: فرشتگاني که در جنگ بدر به پيامبر(ص) ياري دادند هنوز به آسمان باز نگشته‌اند تا اين که حضرت صاحب الامر را ياري رسانند و تعدادشان پنج هزار فرشته مي باشد.(مستدرک الوسايل، ج2، ص448).
بنابراين امدادهاي الهي به صورت‌هاي مختلفي شامل حال حضرت و يارانش مي شود.