چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

نخستين کسي که با حضرت مهدی (عج) بيعت مي‌کند، کيست؟

پاسخ :
جبرئيل(ع)، نخستين كسي است كه با آن حضرت دست بيعت مي‌دهد.
امام صادق(ع) مي‌فرمايند:
«هنگامي كه خداوند به «قائم» اجازه خروج و قيام مي‌دهد، او از روي منبر مردم را به ياري و ايمان به خود دعوت مي‌كند و آنها را به خدا قسم داده به سوي حقوق الهي دعوت مي‌كند، و نيز آنها را به اجراي روش و سنت رسول خدا مي‌خواند. پس خداوند تبارک و تعالي جبرئيل را نزد آن حضرت در كنار حطيم (در مكه) مي‌فرستد. جبرئيل مي‌پرسد: به چه چيز دعوت مي‌كني آن حضرت پاسخ جبرئيل را مي‌دهد. آن گاه جبرئيل مي‌گويد: من اولين كسي هستم كه با تو بيعت كرده، دعوت تو را مي‌پذيرم، دست خود را بده تا بيعت كنم. و دست خود را بر دست «قائم» مي‌كشد و سپس 313 نفر با آن حضرت بيعت مي‌كنند و حضرت در مكه اقامت نموده تا يارانش به ده هزار نفر برسند. آن گاه از مكه به سوي مدينه رهسپار مي‌شود». (1).
در كتاب منتخب الاثر يازده حديث در موضوع بيعت با امام زمان(عج) و كيفيت آن آمده است.
پی نوشت:
1. منتخب الاثر، ص580