چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

راه‌کارهای ترويج فرهنگ مهدوی در خانواده‌ها چيست؟

پاسخ :
مهدويت اعتقادی حركت آفرين، اميد بخش، نشاط آور و باعث تلاش مضاعف در زندگی است. يأس و نااميدی، خستگی و پوچ‌گرايی در آن راه ندارد.
رابطه فرد با خانواده بسيار اساسی و تعيين كننده است. اگر فرهنگ خانواده بر اساس تفكر مهدوی شكل بگيرد و افراد خانواده‌، خصوصا مديريت سياسی آن؛ يعني پدر و مديريت تربيتی آن يعنی مادر سعی در حاكميت فرهنگ مهدوی در خانواده داشته باشند، آرامش و سعادت را برای خود به ارمغان می‌آورند. البته تحقق اين راه‌كار بايد با طرح و برنامه همراه باشد. برنامه‌های عبادی، تفريحی و فرهنگی در خانواده‌؛ همه بايد به گونه‌ای باشد كه ياد حضرت مهدی علیه السلام را در محيط خانه زنده كند و ولايت آن حضرت را بر رفتار‌ها حاكم سازد. مثلا مجالس دعای ندبه، توسل، ختم قرآن بايد با توجه خاص به فرهنگ مهدوی در خانواده برگزار شود. رفتن به زيارتگاه يا مسجد جمكران نيز با برنامه‌ريزی خاص و به صورت خانوادگی و نه بر اساس عادت‌ها انجام گيرد. برنامه‌های ويژه برای به روز شدن ياد حضرت مهدی علیه السلام در خانواده‌ها بايد در دستور كار مديريت خانه قرار گيرد مثلا توجه به درس و فراگيری علوم، ورزش كردن، صله رحم، كمک به ديگران و در جهت قرب به امام زمان علیه السلام و كسب رضايت او.