چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

اگر ظهور امام زمان به معنای شروع قیامت نیست، چرا ظهور حضرت را آخرالزمان می‌نامند؟

پاسخ :
شرح پرسش:
آیا ظهور امام زمان (عج) به معنای پایان دوران زندگی و شروع قیامت است؟ اگر نیست، پس چرا ظهور امام زمان (عج) را آخرالزمان می‌نامند؟

پاسخ:
اصطلاح «آخرالزمان» در گفتار‌های اديان آسمانی مطرح شده است و مراد از آن روز پايانی عمر دنيا (معنای لغوی) نيست؛ بلكه مراد از آن دوره زمانی خاص است كه به نحوی معناي آخر بودن را دارد. اصطلاح آخرالزمان به سه دوره اطلاق شده است:

1. دوره پيامبر خاتم (صلی الله علیه و آله) كه دوران پيامبر اسلام تا قيامت را شامل می‌شود. در اين صورت آخرالزمان، يعنی، بعد از آن پیامبر بزرگوار، شريعت ديگری نخواهد آمد و دوره آخرين شريعت است.

2. دوره غيبت و سال‌های قبل از ظهور؛ آخرالزمان طبق اين معنا پايان دوره ظلم‌ها و فساد‌ها و حكومت‌های غير الهی است و با ظهور، همه مظاهر شرک و ظلم و فساد از بين می‌رود.

3. دوران ظهور؛ يعنی زمان تشكيل دولت عدل الهی و اين حاكميت تا آخر عمر دنيا برقرار می‌ماند و ديگر از بين نمی‌رود.