چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا تربيت مجرم، جاي مجازات او را مي‏گيرد؟

پاسخ :
اين كه برخى مى‏گويند بجاى مجازات بايد مجرم را تربيت كرد و بجاى زندان بايد دارالتأديب ايجاد كرد، يك مغالطه است تربيت و ايجاد دارالتأديب، بى شبهه لازم و ضرورى است و مسلماً تربيت صحيح از ميزان جرائم مى‏كاهد همچنانكه نابسامانى اجتماعى يكى از علل وقوع جرائم است و برقرارى نظامات اجتماعى و اقتصادى و فرهنگى صحيح نيز به نوبة خود از جرائم مى‏كاهد ولى هيچيك از اينها جاى ديگرى را نمى‏گيرد نه تربيت و نه نظامات عادلانه جانشين كيفر و مجازات مى‏گردد، و نه كيفر و مجازات جانشين تربيت صحيح و نظام اجتماعى سالم مى‏شود.
هر اندازه تربيت، درست و نظام اجتماعى، عادلانه و سالم باشد، باز افرادى طاغى و سركش پيدا مى‏شوند كه تنها راه جلوگيرى از آنها مجازاتها و كيفرهاست كه احياناً سخت و شديد باشد.
مجموعه آثار شهيد مطهرى ج 1 ج عدل الهى، شهيد مطهرى