چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آیااز نظر مراجع معظم تقلیدبازی با شطرنج و پاسور اگر بدون قصد برد و باخت باشد و صرفاَ به عنوان یک بازی فکری انجام گیرد، جایز است؟

پاسخ :
پاسور: تمامی فقها بالاجماع بازی با پاسور را به هر شکلی که باشد حرام می دانند.
شطرنج: بنظر فقها ( غیر از آیت الله العظمی بهجت و آیت الله العظمی صافی ) اگر احراز شود که شطرنج از نظر عرف ، آلت قمار بودن خود را از دست داده است ، بازی با آن اشکال ندارد.
نظر آیت الله العظمی بهجت: بازی با شطرنج ، اگر بدون برد و باخت باشد ، بنابراحتیاط واجب جایز نیست و این احتیاط بسیار شدید است.
نظر آیت الله العظمی صافی: بازی با شطرنج ، در هر حال حرام است.