چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آیا امامان(علیهم السلام) توسط خدا معرفی شده اند؟ یا بیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) آنها را معرفی کرده است؟

پاسخ :
1- ولایت و امامت ائمه (علیهم السلام) از ناحیه خداوند تبارک و تعالی جعل شده و به وسیله پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) ابلاغ شده است. داستان غدیر خم که در آن امام امیرالمومنین(علیه السلام) به ولایت نصب شد و در سوره مبارکه مائده به آن اشاره شده است چیزی جز ابلاغ فرمان خداوند متعال به وسیله پیامبر عظیم الشأن اسلام(صلی الله علیه و آله و سلم) نیست.
2- اساساً آن چه که پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بیان می‌کند عبارت از همان بیان خداوند است و هرگز امری که مغایر با خواست و اراده خداوند باشد بر زبان پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) جاری نخواهد شد و ولایت و امامت ائمه اهل البیت از این قاعده کلی استثنا نیست. قرآن می فرماید:( وَ النَّجْمِ إِذا هَوی*ماضلَّ صاحِبُکُمْ وَ ما غَوی‏*وَ ما یَنْطِقُ عَنِ الْهَوی‏*إِنْ هُوَ إِلاّ وَحْیٌ یُوحی‏، سوگند به ستاره هنگامی که افول می‏کند، که هرگز دوست شما [محمّد «ص»] منحرف نشده و مقصد را گم نکرده است، و هرگز از روی هوای نفس سخن نمی‏گوید!آنچه می‏گوید چیزی جز وحی که بر او نازل شده نیست!)[1]
پی نوشتها:
[1] - سوره نجم . آیه 1الی4