چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

ما شیعیان معتقدیم همه معاشران و همراهان پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) متقی و پارسا نبودند اما چگونه طبق نقل قول کتاب "شیعه" همه مسلمانهای که در جنگ بدر بودند و همه آنهایی که در صلح حدیبیه بوده اند، وارد بهشت می شوند. آیا این حدیث درست و صحیح است و آیا این حدیث شامل ابوبکر و عمر یا عثمان می شود؟

پاسخ :
انسان موجودی فعال است و در فعالیت خود دگرگونیهای فراوانی را می پذیرد گاهی تکامل یافته و گاهی به قهقرا می رود ممکن است در یک فصل فعل او مورد رضایت خدا و رسولش باشد و در فصل و زمان دیگر این گونه نباشد ما هیچ گونه دلیلی نداریم که انسانی به هر تقدیر تضمین شده باشد «َو أَنْ لَیْسَ لِْلإِنْسانِ إِلاّ ما سَعی»[1].
ممکن است گروهی دیگر در یک برهه از زمان عملشان مورد رضایت خداوند و رسولش بوده و در برهه دیگر این گونه نبوده اند و اساسا مهم در این موارد عاقبت به خیری است و آن رهین عمل و ایمان مستمر و پیوسته انسانها است در مورد بیعت رضوان و صلح حدیبیه و جنگ بدر هم همین است.
پی نوشتها:
[1]سوره نجم، آیه 39.