چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آیا فرستادن صلوات بر درجات پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) می‌افزاید؟ بر دنیا یا آخرتشان تأثیری دارد؟ چگونه؟

پاسخ :
علامه طباطبائی(رحمت الله علیه) در جواب چنین سؤالی می‌فرمایند: صلوات فرستادن برای ترفیع درجه ما است، چرا که پیغمبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) اشرف مخلوقات است. پس باید یک کمال وجودی‌ای را داشته باشد که«لا کمال فوقه» (هیچ کمالی بالاتر از آن نباشد) بنا بر این اعطای کمال جدید به ایشان که دارای آن نباشد، تصور نمی‌شود، پس صلوات ما، یک نحوه تعظیم و تکریم است، که در اثر آن به مال و مرتبه آن بزرگوار هیچ اضافه نمی‌شود. و عینا مثل این می‌ماند که یک سیب به باغ سیب ببرند و برای تعظیم و تکریم صاحب باغ، به او بدهند، زیرا هر مزیت دینی و دنیایی از برکات رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) است و آن حضرت صاحب همه خیرات و مبرات می‌باشد.[1]
پی نوشت:
[1]- کتاب در محضر علامه طباطبائی، ص101.