چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا قمه‏زنى جايز است؟

پاسخ :
امام‏راحل ، آيت الله العظمى خامنه‏اى و آيت الله العظمى‏فاضل: با توجه به اينكه قمه‏زدن در زمان حاضر، به علت عدم قابليت پذيرش و نداشتن هيچ گونه توجيه قابل فهم، باعث وهن و بدنام شدن مذهب مى‏شود، بايد از آن خوددارى گردد.(1)
آيت الله العظمى‏مكارم: عزادارى خامس آل عبا از مهم‏ترين شعائر دينى و رمز بقاى تشيع مى‏باشد ولى بر عزاداران عزيز لازم است از كارهايى كه موجب وهن مذهب مى‏گردد و يا آسيبى به بدن آنها وارد مى‏كند، خوددارى كنند.(2)
آيت الله العظمى‏نورى: قمه‏زنى اشكال دارد.(3)
آيت الله العظمى‏تبريزى: عزادارى خامس آل عبا از مهم‏ترين شعائر دينى و رمز بقاى تشيع مى‏باشد ولى بر عزاداران عزيز لازم است از كارهايى كه موجب وهن مذهب و سوء استفاده دشمنان اسلام و اهل بيت )ع( مى‏شود، اجتناب كنند.(4)
پي نوشت :
(1) امام‏خمينى)رحمت الله عليه(، استفتاءات، ج 3، سؤالات متفرقه، س 37 آيت الله العظمى‏خامنه‏اى، اجوبة الاستفتاءات، س 1461 آيت الله العظمى‏فاضل، جامع‏المسائل، ج، س 1 .2173
(2) پایگاه آيت الله العظمى‏مكارم، www.makaremshirazi.org قمه زنى.
(3) آيت الله العظمى‏نورى، استفتاءات، ج 2، س 597.
(4) آيت الله العظمى تبريزى، استفتاءات، س 2003 و 2012 و 2014.

نظرات کاربران