چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا امام سجاد(علیه السلام) پس از واقعه كربلا، در كوفه، زنداني شده بودند؟

پاسخ :
از مناظره امام هشتم (علیه السلام) با بعضى از سران واقفيه برمى‏آيد كه امام سجّاد (علیه السلام) در كوفه زندانى شده بود چون بعضى از سران واقفيه براى نپذيرفتن امامت امام رضا (علیه السلام) به آن حضرت عرض كردند: پدر شما امام كاظم (علیه السلام) در بغداد رحلت كرد و شما در مدينه بوديد و حال آن كه تجهيز و تدفين امام معصوم را امام بعد از او بايد به عهده بگيرد. شما كه در مدينه بوديد چگونه متصدى اين كار شديد؟ امام رضا (علیه السلام) فرمود: آيا امام حسين(علیه السلام) امام بود يا نه؟ گفتند: آرى، امام بود. فرمود: تجهيز و تدفين او را چه كسى به عهده گرفت؟ گفتند: امام سجّاد (علیه السلام) فرمود: امام سجّاد (علیه السلام) كجا بود؟ گفتند: در زندان ابن زياد محبوس بود. فرمود: همين طور است زندانى بود ليكن از زندان خارج شد و به كربلا رفت و بعد از تجهيز و تدفين پدرش برگشت و آنها هم نفهميدند. آنگاه فرمود: كسى كه مى‏تواند على بن الحسين (علیه السلام) را از كوفه به كربلا آورد مى‏تواند مرا نيز از مدينه به بغداد ببرد. )بحار 45 /169 )