چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آيا دليلى وجود دارد كه آب زمزم و خاك كربلا شفا است؟ آيا اينها خرافات نيست؟

پاسخ :
خرافه يعنى، چيزى كه فاقد سند و مدرك باشد و مردم بدون هيچ اصل و ريشه‏اى بدان معتقد باشند. ولى در مورد آب زمزم و تربت كربلا (مرقد امام حسين علیه السلام)مستندات متعددى وجود دارد. تجربه نيز در اين موارد شاهد ديگرى بر صحت اين مدعا است. از امام صادق (علیه السلام) روايت شده است كه فرمود:پس از طواف و نماز اگر توانستى مقدارى از آب زمزم بنوش و بگو: خداوندا اين آب را علمى نافع و رزقى واسع و شفاى از همه دردها قرار بده،(1). اسماعيل بن جابر گويد: شنيدم از امام صادق (علیه السلام) كه فرمود: آب زمزم شفاى هر بيمارى است.(2) هم‏چنين از امام صادق مروى است كه فرمود: در خاك قبر حسين (علیه السلام)، شفاى همه دردها است،(3). گفتنى است كه در خوردن از تربت براى شفا گرفتن، بايد توجه داشت كه بايد مقدار بسيار كمى از آن را تناول كرد.
پى نوشت ها:
(1)كافى، ج 4، ص 430
(2) كافى، ج 6، ص 386
(3) التهذيب، ج 6، ص 74