چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

حقوق و تکاليف شوهر را از منظر قانون بیان کنید.

پاسخ :
–سرپرستي و رياست شوهر بر خانواده :
قانون مدني بر ايجاد کانون خانوادگي گرم و آرامي تاکيد دارد که اساس آن بر سرپرستي و رياست شوهر و پدر ر خانواده استوار باشد، که براي حفظ منافع و مصالح خانواده تلاش کند و در صورت بروز اختلاف سليقه در مورد مسائل زندگي، نظر نهايي را بدهد و برخي آثار آن در موارد زير مشخص مي‌شود.
–تمکين :
نتيجه رياست مرد بر خانواده اين است که در اختلاف سليقه ها زن بايد نظر شوهر را بپذيرد البته مرد نبايد از اختيار خود سوء استفاده کند
– تعيين مسکن خانواده :
محل سکونت خانواده را مرد تعيين ميکند و زن تابع اراده اوست .ليکن زن و شوهر مي توانند هنگام عقد يا پس از آن محل سکونت را با توافق يکديگر انتخاب کنند و يا تعيين آن را به زن واگذار کنند .
– مخالفت شوهر با شغل زن :
شوهر مي تواند زن خود را از کاري که با مصالح خانوادگي يا حيثيت زن يا شوهر سازگاري نداشته باشد منع کند .
– ولايت بر فرزندان :
نگاهداري و تربيت فرزندان يک خانواده : وظيفه پدر و مادر است اما تا زمانيکه فرزندان به سن قانوني نرسيده باشند اداره دارايي آنها با پدر است و مادر هيچگونه اختياري در اين مورد ندارد .
– نام خانوداگي :
از زمانيکه همه مردم داراي شناسنامه شدند، دختري که ازدواج مي کند ميتواند نام خانوادگي شوهر را به تنهايي يا در کنار نام خانوادگي خود به کار ببرد.