چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

علت ناخن جويدن کودکان چیست؟

پاسخ :
ناخن جويدن نشانه اضطراب و عدم آرامش روحي در کودک است و بيشتر درکودکاني که عصبي و پرخاشگرند، ديده مي شود. در اين موارد، کودک به محض احساس تشويش و نگراني، ناخن هايش را به دهان برده و مشغول جويدن آنها مي شود. مشاهده فيلم هاي ترسناک و هيجان انگيز و يا اضطراب و دلهره قبل از امتحان را مي توان از جمله اين موارد ذکر کرد. در صورتي که کودک معمولاً روحيه اي آرام و شاد دارد، اين عادت چندان نگران کننده نيست، اما در هر حال، والدين بايستي با در نظر داشتن همه مسائل اطراف کودک دليل نگراني و اضطراب او را پيدا کرده و سعي در رفع آن کنند.
عوامل نظير حسادت نسبت به برادر و يا خواهرکوچکتر ، اختلاف و دعواهاي مکرر پدر و مادر در حضور کودک، ترس از سرزنش و تنبيه، انتظار و توقع بيش از حد والدين از او، مشاهده فيلم هاي هيجان آور و مملو از خشونت، تقليد از کودکان و همبازي هاي ديگري که کودک با آنها تماس دارد، اضطراب و نگراني ناشي از ناتوان بودن در برابر موفقيت در امتحان و يا مشارکت در بازي کودکان بزرگتر از خود مي توان ازجمله مهمترين دلايل تمايل به خوردن ناخن درکودک برشمرد.