چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

هندوانه چه خواصی دارد؟

پاسخ :
هندوانه داراي طبيعتي سرد است و عطشهاي مفرط را فرو مي نشاند و از نظر خواص داروئي کم کننده ي حرارت بدن است.يرقان را از بين مي برد. براي سرفه هاي رطوبتي مفيد است.گلو درد ها و التهابهاي کليوي و کبدي و تبهاي گرم مزاج را فرو مي نشاند.آب هندوانه در رفع سوزشهاي ادرار و زردي يا قرمزي ادرار و سوزشهاي دهان و دست و پا و پهلو درد و مرض قند و نفخ و باد معده و روده وسنگ کليه و خارش بدن مؤثر است.هندوانه و پوست آن ويتامين A فراوان و پتاسيم دارد.هندوانه مقدار کمتري از ويتامين ها و مواد معدني و کلروفيل را دارا است.اگر هندوانه را همراه با پوست و دانه هايش آب بگيريم مقدار بيشتري مواد معدني و ويتامين و کلروفيل از آن به دست مي آوريم.تا اينکه فقط قسمت قرمز دروني مصرف کنيم و بدين طريقازشدت شيريني غليظ آن کاسته مي شود.
آب هندوانه پاک کننده ي بسيار خوب کليه ها و کيسه صفرا مي باشد.هندوانه ادرار را زياد مي کند و باعث دفع سنگ کليه ومايعات اضافي از بدن مي گردد.آب هندوانه همچنين با مقدار زيادي از آنزيمها همراه است.آب هندوانه را در تمام طول روز و همه روزه در بين غذاها و يا قبل از خواب مي توان مصرف نمود.حتي مي توان آب هندوانه را در يخچال منجمد کرد و مدتها جهت مصرف نگه داري نمود.آب هندوانه بدن افراد لاغر و خشک مزاج را مرطوب مي سازد.قند هندوانه موسوم به ساکارين است.درآب آن اسيد آمينه اي بنام سيترول وجود دارد.مغز دانه هندوانه داراي اسيدهاي چرب اشباع نشده مانند اسيد اولئيک و اسيد لينولئيک وغيره مي باشد.که علاوه بر مصرف غذايي موارد استفاده ي داروئي نيز دارد.مصرف زياد هندوانه براي افراد سرد مزاج مضر است، به معده و طحال آنها آسيب وارد مي سازد و درد مفاصل ايجاد مي کند.
منبع:خواص ميوه ها و گياهان در درمان بيماريها