چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

فواید خوردن خيار چیست؟

پاسخ :
طبيعت خيارسرد و مرطوب است و در فصل گرم جهت خنک شدن بدن نيز مصرف مي شود.خيارسرشار ازاملاح منگنز،کربنات کلسيم، موسيلاژ، ويتامينهاي A،B،C است.اين ميوه با تمام ميوه ها يک تفاوت دارد و آن اين است که نارس آن گواراتر از رسيده ي آن است.البته ميوه رسيده و کال آن هردو مفيد و داراي خواص مخصوص به خود هستند.ريختن چند قطره آب آن در بيني و بوئيدن آن جهت گرفتگي و بي حوصلگي و کم خوابي مفيد است. آشاميدن آب خيار جهت بهبودي تبهاي شديد،تسکين التهاب و حرارت، صفراي خون،التهاب معده و رفع تشنگي،پاک کردن کبد،زياد شدن ادرار،دفع سنگهاي کليه ومثانه و برطرف ساختن يرقان سودمند است.يک ليوان آب خيار با سي گرم نبات مسهل خوب و گوارايي است و صفرا و سودا را به خوبي از معده خارج مي کند.
اگرمقداري ميخک را در آب خيار خيسانده و پس از 24 ساعت آن را صاف کرده و با عسل نوشيده شود کسالت شخص برطرف مي شود و رنگ چهره را باز مي کند و کبد پاک مي شود و در شخص حالت طراوت به وجود مي آيد.خيار براي يرقان داروي خوبي است و مصرف آن سه روز متوالي اثر بخش است.معده ي بعضي افراد قدرت هضم خيار را ندارد و پس از خوردن آن مبتلا به گاز معده،نفخ و پيچش معده مي شوند.اين گروه مي بايستي خيار را با پوست آب بگيرند و با آب ليمو يا ماست و يا عسل ميل کنند.
مبتلايان به مرض قند بهتر است مقدار زيادي آب خيار استفاده کنند.خيار طبيعتاً ادرار را زياد مي کند.براي کساني که در موقع ادرار احساس سوزش مي کنند و يا افرادي که به بند آمدن ادرار مبتلا هستند خيار بهترين دارو است.
خيارحاوي پتاسيم است که عنصر جواني است و انعطاف پذيري عضلات و خاصيت ارتجاعي سلولها را زياد مي کند و پوست چهره را با طراوت، شاداب،نرم و جوان مي کند.متخصصين پوست اين مطلب را مي دانند و از خاصيت خيار درامر لطافت پوست استفاده کرده و در سالنهاي آرايش آب خيار و مشتقات آن را در جهت زيبايي پوست صورت بکار مي برند.خيار همچنين منبع خوب سيليکان و سلفور و عناصر ديگر است کهموها را زيبا و سالم نگاه مي دارد.خيار در حالت پوست نگرفته در هرکيلو حدود پانصد و پنجاه ميليگرم ويتامين A دارد.بهتر است بدانيم که خيار پوست گرفته فاقد ويتامين A است.و ويتامين A در خيار فقط در پوست آن مجتمع است.درحالي که اغلب مردم خيار را پوست گرفته مي خورند.
منبع: خواص ميوه ها و گياهان در درمان بيماريها